Kočioni sistem

Kočnice predstavljaju uređaj koji služi za usporavanje ili potpuno zaustavljanje vozila. Svojim delovanjem proizvode silu koja deluje u suprotnom smeru od smera okretanja točka, i tom prilikom kinetičku energiju tela pretvara u neki drugi oblik energije (najčešće toplotnu energiju prilikom trenja).

Može se reći da su kočnice jedan od najbitnijih delova vozila. Jasno je da kada se to kaže misli se prvo na bezbednosni aspekt jer kočnice su element koji ne sme da zakaže u bilo kom trenutku kretanja vozila.

Mnogo je primera gde su se saobraćajne nezgode dešavale prilikom tehničke neispravnosti vozila u slučaju kada su upravo kočnice otkazale. Kada se tako nešto dogodi nema nazad. U većini slučajeva uzrok su bile nekvalitetne kočnice ili veliki vremenski period od poslednje kompletne kontrole kočnica i zamena dotrajalih delova.

kocnice na automobilu

Diskovi i pločice

Delovi koji se često menjaju na kočionom sistemu vozila ukoliko se ne obraća pažnja na kvalitet istih, odnosno na proizvođača. Među najprisutnije na tržištu diskova spadaju LPR i MEYLE proizvođači. Oni su svojim dugogodišnjim radom i strategijom poboljšanja kvaliteta dospeli u sam vrh proizvođača auto delova. Što se pločica tiče tu su naravno ponovo LPR i MEYLE, ali pored njih se ističu i SAMKO, TEXTAR i ATE koji predstavljaju brendove poznate širom sveta.

Proizvodi pomenutih kompanija nalaze se u rafovima prodavnica auto delova u velikom broju zemalja. Svojom politikom kvaliteta uspeli su da steknu poverenje kupaca i osvoje tržište. Takođe su prisutni na domaćem tržištu u velikoj meri i sve više kupaca se odlučuje baš za njihove proizvode.

U Auto Keš prodavnici auto delova možete pronaći kočnice za sve vrste i marke vozila. Kočnice koje se nalaze u prodaji su vrhunskog kvaliteta. Smatramo da svaki automobil treba da ima kvalitetne kočnice zbog bezbednosti i iz tog razloga posedujemo samo kočnice poznatih proizvođača koji su godinama prisutni na tržištu.

Misliti o kočnicama svog vozila je isto što i misliti o ličnoj i bezbednosti ljudi oko sebe.

Delovi koje imamo u ponudi:

diskovi

  • LPR,
  • Meyle

pločice

  • LPR,
  • Samko,
  • Meyle,
  • ATE,
  • Textar