Motorna ulja i maziva

Radno vreme
  • Ponedeljak 08.00 - 20.00
  • Utorak 08.00 - 20.00
  • Sreda 08.00 - 20.00
  • Četvrtak 08.00 - 20.00
  • Petak 08.00 - 20.00
  • Subota 08.00 - 16.00
  • Nedelja 08.00 - 13.00

Aditivi

Aditivi za maziva predstavljaju supstance koje služe dodatnom poboljšavanju kvaliteta i performansi postojećih maziva. Oni se dodaju naknadno kako bi uneli pozitivno dejstvo u već gotov proizvod. Mineralna ulja se sastoje od prirodnih supstanci koje ne mogu u potpunosti odgovoriti svim zahtevima koji im se zadaju, pa se dodaju veštačke sintetičke supstance koje imaju ulogu da nadomeste postojeći nedostatak.

Kako napreduje automobilska industrija tako je u korak prati razvitak najnovijih tehnologija proizvodnje maziva i aditiva. Prosečno motorno ulje sadrži i do 20 posto aditiva na 80% količine baznog ulja. Taj veliki procenat predstavlja potrebu da se motorna ulja dovedu do savršenstva kako bi iskorišćenje motora bilo što veće i da bi se motori sačuvali od habanja.

Podela aditiva

  • Aditivi za zaštitu metalnih površina služe da pruže zaštitu metalnim delovima motora od habanja. Prilikom rada motora postoje metalni delovi koji dolaze u kontakt i tom prilikom pojedini delovi se troše, ova vrsta aditiva omogućava duži vek trajanja i sporije trošenje delova. Takođe održava unutrašnjost motora čistom, sprečava nastajanje taloga i formiranje krupnih čestica na komponentama unutar motora.
  • Aditivi za poboljšanje performansi mazivnih ulja igraju svoju ulogu pri pojavi niskih temperatura. Naime oni deluju tako što poboljšavaju tečljivost ulja i smanjuju promenu viskoznosti ulja. Takođe imaju zadatak da podstaknu bubrenje zaptivki što dovodi do bolje izolovanosti motora.
  • Aditivi za zaštitu mazivih ulja koriste se da zaštite samo ulje od starenja. Sprečavaju nastanak pene u ulju prilikom rada motora, i sprečavaju kataličko dejstvo čestica metala na oksidaciju ulja.

Liqui moly motorno ulje

Pored ove osnovne podele aditiva postoje aditivi za poboljšanje indeksa viskoznosti, aditivi za sniženje tačke tečenja, aditivi za poboljšanje otpornosti na opterećenje, aditivi deterdženti aditivi disperzanti, aditivi protiv korozije i rđe, aditivi emulgatori, aditivi protiv penušanja.

Auto Keš prodavnica auto delova nudi Vam širok asortiman svih vrsta aditiva za sve vrste i marke vozila. Gajimo politiku kvaliteta pa tako u ponudi imamo proizvode renomiranog proizvođača LIQUE MOLY čiji proizvodi se prodaju širom sveta i imaju veliko poverenje svojih kupaca.