Mali servis

Tokom životnog veka jednog vozila potrebno je voditi računa o održavanju, odnosno o servisima koje treba uraditi nakon propisanog vremenskog perioda ili pređene kilometraže. U kom vremenskom intervalu treba obaviti mali servis zavisi od modela vozila i preporuke proizvođača.

Mali servis obuhvata:

– zamena filtera za ulje
– zamena filtera za vazduh
– zamena filtera kabine (polen filter)
– zamena ulja
– provera i eventualno dolivanje kočione tečnosti i tečnosti u rashladnom sistemu (antifriza)

Svi nabrojani delovi su potrošni i imaju svoj vek trajanja, kada im istekne period preporučen od strane proizvođača treba ih zameniti. Ponekada i neće biti u tako lošem stanju ali ne isplati se rizikovati mnogo veći kvar na motoru već je jednostavnije i isplativije obaviti mali servis na vreme.

Prilikom kupovine polovnog automobila preporučuje se da se odradi mali servis iz preventivnih razloga kako Vas ne bi zadesio neki iznenadni kvar uzrokovan nedostatkom nekog od filtera ili ulja.

Redovnim servisiranjem Vašeg vozila povećaćete mu životni vek i preuprediti potencijalne velike kvarove i još veće troškove.

 

Auto Keš servis Vam nudi mogućnost obavljanja malog servisa za sve marke automobila. Naše stručno i iskusno osoblje će obaviti mali servis na Vašem vozilu na kvalitetan način u što kraćem vremenskom roku.