Auto gume

Auto gume, Auto Keš Centar Borča

Auto gume

Auto gume spadaju u grupu najvažnijih komponenti vozila jer one su praktično jedina veza tla sa samim vozilom. Iz tog razloga imaju veliki uticaj na ponašanje automobila, pogotovo u lošijim vremenskim uslovima kada i bezbednost jednim delom zavisi od postojećih guma.
Neke od bitnih funkcija koje gume obavljaju su: upravljanje, nosivost, kotrljanje, prenos pogona, amortizovanje udara i trajnost. Svaka od njih doprinosi bezbednijoj, udobnijoj i preciznijoj vožnji.

Auto Keš Centar nalazi se u Borči, ali i u Vašem domu. Poručite preko našeg WEB SHOP-a i roba će Vam biti dostavljena na kućnu adresu.

Zimske gume - Cena - Auto Keš

Zašto je bitno imati kvalitetne auto gume ?

Gume u velikoj meri utiču na kretanje automobila i ponašanje u određenim situacijama. Ako guma ispušta vazduh može se desiti da vozilo vuče malo na tu stranu. Ukoliko se gume brzo potroše i izgube na dubini šare način kretanja vozila će se promeniti, pogotovo u lošim vremenskim prilikama. Od sastava auto gume i procesa proizvodnje zavisi koliko će guma biti izdržljiva i da li će imati dug vek trajanja.

Verovatno ste bili u situaciji da prilikom upravljanja vozilo prokliza u trenutku kočenja kada je kolovoz mokar i tada se setite da su gume Vašeg vozila dotrajale i da šara na njima više ne ispunjava zakonski kriterijum. Ovo se može desiti i ako ste kupili gume relativno skoro, usled nekvalitetnog procesa proizvodnje.

Situacije u kojima delimično gubite kontrolu nad vozilom navode Vas da razmišljate o bezbednosti. Ali o tome treba misliti na vreme i uložiti u bezbednu i komfornu vožnju. Ukoliko kupite kvalitetne auto gume ulažete u stepen bezbednosti i smanjujete rizik od nekontrolisanog ponašanja Vašeg vozila prilikom loših vremenskih prilika.

Auto gume – označavanje

Svaka guma poseduje svoju oznaku, i ona se nalazi na bočnom zidu same gume. Ta oznaka predstavlja najvažniji parametar prilikom izbora odgovarajuće auto gume za Vaš automobil.
Primer tipične oznake auto gume je: 205/55R16 91V
U oznaci datoj u primeru svaki simbol ima svoje značenje:

– 205 – širina gume u milimetrima (gazeće površine)
– 55 – profil gume (odnos između visine bočnog zida i širine gazeće površine u procentima)
– R – radijalna konstrukcija
– 16 – prečnik felne (u inčima – colima)
– 91 – indeks nosivosti (definiše maksimalno opterećenje koje se može dešifrovati iz tabele nosivosti. U ovom slučaju 91 znači da guma može izdržati maksimalno 615kg)
– V – indeks brzine (označava maksimalnu brzinu koju guma može da izdrži prilikom kretanja sa dozvoljenim opterećenjem. U ovom  slučaju je brzina do 240km/h)

U Auto Keš prodavnici auto delova možete pronaći samo najkvalitetnije auto gume renomiranih proizvođača. Nudimo širok izbor letnjih i zimskih guma svih dimenzija. Proizvođači iz našeg asortimana kao što su Michelin, Kleber ili Nokian su vodeći proizvođači na svetskom i regionalnom tržištu. Naravno tu su i Kumho, Matador, Tigar i Sava kao proizvođači koji imaju poverenje kupaca i čiji proizvodi daju izvanredne rezultate na putu.
Kupi odmah! Zakaži zamenu! Poseti nas!